Nebát se a nekrást! (T.G.M.) ....jiná Homole

FK Homole u Panny vítězem 6. ročníku Homolského poháru.

12.08.2016 18:43

    Dne 9. 7. 2016 se na hřišti u hostince v Homoli u Panny konal již 6. ročník turnaje v malé kopané Homolský pohár. Původně mělo hrát rekordních šest týmů, ale nakonec turnaj odehrálo 5 týmu. Kromě pořádajícího FK Homole u Panny se představil další homolský tým Hosako, dále startoval pětinásobný (a zatím jediný) vítěz turnaje Valtířov a pětici doplnili 1. FC Velbloudi z Ústí nad Labem a Liberec.

     Hrálo se systémem každý s každým na 2 x 15 minut, v případě remízy rozhodovaly penalty. Vítěz v normální hrací době si připsal 3 body, vítěz po penaltách 2 body a poražený po penaltách 1 bod. Po odehrání základní skupiny hrál 1. a 2. tým finále o vítězství v turnaji, také finále se hrálo podle stejných pravidel. O pořadí po základní části rozhodoval větčí počet bodů, při rovnosti bodů dvou týmů poté vzájemný zápas. Za každý tým mohl mít na soupisce maximálně 10 hráčů starších 18-ti let. Zápas hrál brankář a 4 hráči do pole, přičemž se střídalo hokejově. Na dodržování pravidel dohlížel rozhodčí Vlastimil Řízek.

    Turnaj začal po deváté hodině ráno a před šestou hodinou odpolední byl znám vítěz turnaje, kterým se poprvé v historii stal tým FK Homole u Panny, který v turnaji neprohrál a ve finále porazil dosud jediného vítěze turnaje Valtířov, třetí skončil tým 1. FC Velbloudi, čtvrté Hosako a pátý Liberec. Nejlepším střelcem turnaje byl s pěti góly J. Hemza z Valtířova, nejlepším hráčem turnaje a zároveň nejlepším brankářem byl vyhlášen J. Verbný z vítězného týmu FK Homole u Panny.

    Sponzory turnaje byl Josef Dobiáš, který věnoval pořadatelům finanční příspěvěk, Hostinec u Horáčků (Štěpánka Mužíková), která zapůjčila hřiště a poskytla zázemí v hostinci a dále manželé Franzovi, kteří zapůjčili dřevěné lavice k sezení. Dále bychom chtěli poděkovat hospodáři MS Hubert panu Holíkovi za vstřícnost v souvislosti se zapůjčením části pozemku patřícího myslivcům, kterého bylo pro pořádání turnaje potřeba.

    A zde jsou již výsledky turnaje: 

Homolský pohár 2016 - přehled.doc (22,5 kB)

 

    Vítězslav Černý

    Daniel Tausche

 

 

 

  

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode