Nebát se a nekrást! (T.G.M.) ....jiná Homole

Reportáž ze zasedání obecního výboru.

17.02.2015 19:33

Reportáž ze zasedání obecního výboru.

    Ve čtvrtek 5. 2. v 18 hodin zahájil starosta schůzi a hned na začátku žádal pan Dobiáš o zrušení tří bodů programu, protože mu starosta neposlal žádný materiál k prostudování a je to v rozporu s platným jednacím řádem obce. Po chvíli se slova ujal místostarosta Hála Jaroslav a vysvětlil, že se jedná o dotaci na dětské hřiště a že ještě nevědí, co přesně chtějí, ale hrozí nebezpečí z prodlení.

    Rád se poslouchá a nakonec jsme se dozvěděli, že je vytipovaná parcela a mohla by tam být věž se skluzavkou, houpačky, pavouk z lanoví a pískoviště a celý areál bude oplocen. Je v plánu investice asi za  400 000,-Kč a obec hodlá žádat o dotaci. Občané, že to mohli tomu Dobiášovi sdělit předem???!!! Co bychom neudělali pro děti.

    Žádost o dotaci bude dělat zase exekutorská firma Tsunami za 15 000,-Kč a starosta řekl, že dostanou ještě 4 % z celkové částky. Kdo bude dělat projekt a realizovat stavbu nebylo řečeno. Firma Tsunami je jenom překupník, uvádějí to v podepsané smlouvě? To je fofr, co?!!! Návrh byl schválen sedmi hlasy PRO!

    Diskuze: Co v obci chybí? Máme tu celý sortiment lidí od kojenců až po penzisty. Plánované dětské hřiště bude pro děti do 10 nebo12 let. Fotbalové hřiště u myslivny není jisté, pozemek je Horáčků. Hřiště na volejbal, badminton, nohejbal a pro vybíjenou tu není vůbec a mohlo ba tam být i prkno s košem pro košíkovou a bokem by se vešlo i pískoviště. Prolézačky se časem omrzí a jednotlivé certifikované prvky pro děti by mohly stát volně před domy. Bylo by to smysluplnější a hlavně pro širší sortiment sportovně založených občanů. Proč takovému projektu nepředchází veřejná schůze a diskuze veřejnosti?

    Přišla řeč na knihovnu, kterou zrušili panové Ptáček a Kavan, že prý tam nikdo nechodil, mají pravdu. Knihovna, kde jsou regály s knihami je zastaralá. Potřebujeme knihovnu s počítačem a internetem, denním tiskem a časopisy, kde by se dalo posedět u kafíčka a poklábosit o vaření nebo prostudovat obecní dokumenty.

    Ale dál k reportáži. Starosta schůzi zahájil, dále mluvil jen místostarosta Hála a pan Dobiáš a dále tam seděly tři sochy (Lukáš Ptáček, pan Choura, pan Pinc) a paní Mužíková, která několikrát zakývala hlavou.

    Na chvíli ožil pan Choura, když p. Tausche připomněl škodu 1 600 000,-Kč za vlády p. Choury a p. Ptáčka. Zajímalo je, kde se to dozvěděl? Soud paní Kučerové byl veřejný a rozsudek je také veřejný.

    Cituji z rozsudku:“ Představitelé obce svým laxním přístupem velmi usnadnili spáchání uvedené trestné činnosti“.

    Po schůzi byl dotázán pan Pinc proč je v ceníku dřeva objemová jednotka metr čtverečný (m2 ), jeho vysvětlení jsem nepochopil. Ceník podepsala paní Ing. Pumprová, třeba nám to vysvětlí ona.

    A to je dnes všechno. Na shledanou.

 

    V Homoli u Panny 7. 2. 2015                                    Leopold Jirásek

 

            

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode