Nebát se a nekrást! (T.G.M.) ....jiná Homole

Zápis ze zasedání č. 8/2014 - připomínky

07.01.2015 16:34

    Vážení občané, přečetl jsem si zápis ze zasedání zastupitelstva naší obce, které se konalo dne 18. 12. 2014 a na kterém byl projednávám mimo jiné i rozpočet na rok 2015. Vzhledem k tomu, že jsem byl na uvedeném zasedání přítomen, tak se mohu k zápisu vyjádřit. Níže zveřejňuji dopis, který byl dnes zaslán vedení naší obce. V uvedeném dopise uvádím některé připomínky a to nejenom k tomuto zápisu.  

 

Zápis ze zasedání č. 8/2014 - připomínky

Dnes 7. 1. 2015, 16:31:02

Komu: podatelna@homoleupanny.cz

 

Dobrý den

chtěl bych Vás upozornit na chybně uveřejněné přílohy k zápisu zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 8/2014, kdy jsou na stránkách obce pod níže uvedenýni odkazy:

Odpověď na připomínky k rozpočtu obce

Písemné připomínky k návrhu rozpočtu obce 2015

zveřejněny totožné dokumenty, konkrétně mé přípomínky k návrhu rozpočtu na rok 2015. Rád bych znal odpověď na mé připomínky. Tu jsem slyšel pouze ve čtené a ještě neúplné podobě na předmětném zasedání. Zápis k předmětnému zasedání je také velmi stručný a nezúčastněná osoba se prakticky nedozví kdo a co navrhoval a kdo měl jaké připomínky a dotazy. Zejména tím mám na mysli bod 3) - projednání rozpočtu na rok 2015.

Občané se dozvědí pouze toto - cituji část zápisu a to konkrétně k bodu 3) :

3) Projednání návrhu rozpočtu obce na rok 2015

Předsedající předal slovo předsedkyni finančního výboru p. D. Mužíkové, která přečetla zápis z jednání finančního výboru a sdělila, že finanční výbor navrhuje zastupitelům obce návrh rozpočtu na rok 2015 přijmout.

Poté předsedající uvedl, že k návrhu rozpočtu přišla pouze jedna připomínka a s touto připomínkou a s návrhem rozpočtu seznámí zastupitele a občany místostarosta.

J. Hála přečetl „Otevřený dopis“ ve kterém byly položeny dotazy k návrhu rozpočtu ze strany p. Tauscheho a ihned přečetl odpověď k jednotlivým bodům (viz přílohy)

Rozprava:

J. Dobiáš žádal položkový rozpočet na lesy o který si zažádal a bylo mu přislíbeno, že jej dostane.

Dále se rozproudila diskuze o jednotlivých paragrafových zněních rozpočtu s tím, kolik jaká plánovaná akce bude uskutečněna, jaký jejich plánovaný rozpočet, zda-li jsou již hotové projekty k akcím a podobně.

Návrh usnesení 030/08/2014:

Zastupitelstvo obce Homole u Panny schvaluje rozpočet obce Homole u Panny na rok 2015. Příjmy obce jsou 8.135 tisíc Kč, výdaje jsou také 8.135 tisíc Kč.

Hlasování: pro: 6, proti: 1 (Dobiáš), zdržel se: 0


Kdy tato diskuze by měla být v zápise konkrétně a podrobně uvedena a rozepsána. Jinak nemá smysl zápis pořizovat a z výše uvedeného se lidé nic nedozví. Také by dle mého názoru měl být přílohou zápisu ze zasedání zápis z jednání finančního výboru k rozpočtu na rok 2015.


Dále by mě zajímalo, podle jakého zákona a podle jakého konkrétního § bylo hlasováno o předsedovi kontrolního výboru obce na ustavujícím zasedání, když ne podle jednacího řádu obce.  K předmětné věci jsem zaslal dne 18. 12. 2014 dotaz na vedení obce a do současné doby mě nebylo odpovězeno.

V zápisech ze zasedání č. 7/2014 a č. 8/2014 je opakovaně místostarostou Jaroslavem Hálou tvrzeno, že volba předsedy kontrolního výboru proběhla přesně v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích. Z tohoto důvodu by tedy neměl být problém na uvedené otázky odpovědět. Pro lepší názornost uvádím část zápisu se zasedání č. 8/2014

III. PŘIPOMÍNKY K ZÁPISU Z USTANOVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ:

Předsedající vznesl dotaz, zda někdo ze zastupitelů má připomínky k zápisu z minulého zasedání zastupitelstva obce.

J. Dobiáš vznesl opět námitku, že v zápisu chybí, že volba předsedy kontrolního výboru nebyla provedena v souladu s jednacím řádem obce a je tudíž neplatná.

J Hála uvedl, že volba předsedy kontrolního výboru proběhla přesně v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích a tudíž je platná.

J. Dobiáš: na minulé schůzi chtěl vědět bývalý místostarosta zákon, podle kterého nesmí lézt do obecního počítače, je to zákon 101/2000 Sb. Dále podle § 107 zákona č. 128/2000 Sb. nesmí po volbách bývalý starosta a místostarosta vykonávat svojí funkci a ten kdo jim umožňuje manipulaci s obecním PC, porušuje zákon.

Zápis z posledního zasedání zastupitelstva nebude měněn.



Tímto Vám dále dávám na vědomí, že tyto připomínky budou uveřejněny na stránkách https://homoleupanny.webnode.cz/

S pozdravem

Daniel Tausche

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode