Nebát se a nekrást! (T.G.M.) ....jiná Homole

Projednání změny č. 9 územního plánu - Zasedání zastupitelstva č. 6/2016 - pozvánka na 10. 11. 2016

09.11.2016 16:27

    Ve čtvrtek dne 10. 11. 2016 od 18:00 hod. se koná v zasedací místnosti Obecního úřadu v Homoli u Panny zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny. Navržený program zasedání:

 

1. Schválení programu jednání

2. Kontrola uložených úkolů

3. Revokace usnesení č. 070/01/2016

4. Rozpočtové opatření 2/2016 a zpráva FV

5. Projednání územního plánu

6. Prodej části pozemku p. č. 537 v k. ú. Homole u Panny 

7. Příspěvek pro ZŠ Velké Březno 

8. Prodej části pozemku p. č. 259/2 k. ú. Homole u Panny 

9. Dotazy, připomínky a podněty zastupitelů 

10. Dotazy, připomínky a podněty občanů

 

Odkaz na pozvánku zveřejněnou na stránkách obce:

www.homoleupanny.cz/uredni-deska/pozvanka-na-zasedani-zastupitelstva-obce-399.html

Jedním z nejdůležitějších bodůje bod č. 5 a to projednání změny č. 9 územního plánu. Změna se dotýká obcí Homole u Panny, Byňov, Nová Ves u Pláně, Liškov, Bláhov a Doubravice. V uvedené změně se hovoří o vybudování celkem 12 nových domů v obcích Bláhov, Liškov, Homole u Panny, Doubravice a Byňov, rozšíření zemědělského areálu v obci Babiny II., doplnění zázemí RD v obci Nová Ves u Pláně, vybudování plochy pro skladování v obci Lhota pod Pannou a součástí změny je také vybudování cesty v obci Bláhov. Je zvláštní, že obec nemá protředky na opravu stávajících cest, odvodnění cest a obecních pozemků, ale zvažuje vybudování další úplně zbytečné cesty, která by měla stát několik milionů korun, místo toho, aby opravila cesty stávající. Je s tedy s podivem jaké zájmy vedení obce hájí. V zájmu obecního blaha určitě nejedná. 

Zajímalo by mě kolik osob, které bydlí v okolí dotčených změnou, bylo obcí osloveno a s kolika vedení obce jednalo a o změně občany informovalo. Osobně se domnívám, že jich moc nebude. Vetšina osob o těchto změnách mnoho neví a nebo se jim neříká pravda, což je pro vedení obce typické. Ve většině případů si obec dělá co chce, bez toho aby se zajímalo o názor občanů bydlících v okolí dotčených míst. Stačí se jen podívat na to komu většina pozemků dotčená změnou patří a obrázek si každý udělá sám. Stavební parcela má větší hodnotu než obyčená louka. Pro pamětníky: stačí se podívat na změnu č. 5.

Zde je odkaz na podklady zveřejněné obcí k tomuto bodu:

www.homoleupanny.cz/uredni-deska/zmena-c-9-upnsu-homole-u-panny-400.html

 

Daniel Tausche

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode